Велбъжд победи благотворително Левски
Велбъжд победи благотворително Левски / Влади Владимиров

Ветераните на "Велбъжд" победиха колегите си от "Левски" с 4:1, в благотворителен мач в подкрепа за лечението на Алекс Лазаров и Александър Ангелов. Около 600 фенове на спорта и Добри хора бяха на стадион "Осогово" и си купиха поне по една картичка от 2, 00 лв., за да помогнат на децата да оздравеят.

Футболната среща се организира от областният управител Владислав Стойков и колегите му от Областна управа. На стадиона бяха кметът на Кюстендил Петър Паунов и част от общинските съветници.

"Велбъжд" победи благотворително "Левски"
netinfo

Още в 5- та минута, Красимир Владимиров вкара за 1:0. Георги Георгиев навърза защитниците на "Велбъжд" и две минути по- късно можеше да изравни, но удара му мина покрай вратата. Д- р Антон Стойнев се разписа в 20- та минута, след асистенция на Антон Селнички за 2:0. Георги Иванов Димитров бе точен за класическото 3:0 в 33- та минута, след извеждащ пас на Юлиян Максимов. При този резултат завършиха и първите 35 минути, под ръководството на Сашко Деянов, с асистенти Йордан Тодоров и Александър Александров.

Най- дейният в атака за "Левски", Емил Спасов намали в 55- та минута, след като прехвърли с техничен удар вратаря Атанас Атанасов. Вратарят на "Левски" Стефан Стайков припомни за добрите стари времена и спаси опасни удари, но бе безпомощен в 57- та минута, когато Иво Велинов центрира във вратарското поле и д-р Стойнев вкара втория си гол, за крайното 4:1.

"Велбъжд" победи благотворително "Левски"
netinfo

Селекционерът Александър Манолов заложи за "Левски" на: Стефан Стайков, Красимир Коев, Делян Петров, Васил Бекрийски, Васил Диков, Владимир Николчев, Георги Георгиев, Стефан Павлов / кап. /, Ангел Станков, Румен Павлов, Емил Спасов и резервите- Димитър Йорданов, Николай Добрев.

Селекционерът на "Велбъжд" Кирил Станков започна мача с: Красимир Петков, Иво Велинов, Ивайло Странджов, Даниел Йорданов, Юлиян Максимов, Георги Ив. Димитров, Георги Станиславов, Златко Хаджийски, Антон Селнички, Красимир Владимиров, Антон Стойнев. В игра влязоха още Атанас Атанасов и Емил Николов.

"Тук сме, за да подкрепим тези две момчета, да дадем кураж да оздравеят. Приехме поканата на вашия областен управител, който е наш бивш футболист. Ще играем с "Велбъжд" и за Републиканското първенство, но на 12- ти ще дойдем с друг състав", коментира Александър Манолов. Двата тима ще се срещнат  отново на стадион "Осогово", като реванша е на 19- ти в София.