Ваня Цветкова честити 8- ми март
Ваня Цветкова честити 8- ми март / netinfo

   Депутатът Ваня Цветкова честити Международния ден на жената със специален поздравителен адрес, изпратен и до 16 колектива на детски градини, фирми, обществени и неправителствени организации. В него се казва цитирам:

“Как да кажа, мамо,
колко те обичам”

"Няма българско дете , което да не знае тази песничка!
Няма българско майчино сърце, което да не трепва от тези думи!
Майката е тази , която дарява живот.
Майката е била и ще бъде най-святото за всеки човек!
Раждаме се и умираме с думата “мамо”.
   Ако преди повече от 150 години жената се бореше  за равни права  и заплати, за правото на професионално израстване, то днес тя  е  навсякъде – в управлението и предприемачеството, в производството и образованието, в строителството и научната дейност.
   Но има нещо страшно, което пронизва общественото пространство и обединява всички жени по света – безнаказаното  насилие  спрямо жените и девойките.
   Не напразно Комисията по положението на жените към ООН обяви 2007 година за борба с насилието, за защита на човешките права и 187 страни от света подписаха  Конвенцията за ликвидация на всички форми на дискриминация в отношението към жените.
  В България има изградени правителствени и неправителствени органи, и институции за защита на жените от насилие, каквато е  независимата специализирана Комисия за защита от дискриминация /КЗД/ и Съюза на българските жени . По – сложното обаче за много от нас е преодоляването на психическата бариера, възпираща жените да се обърнат за помощ към тях. Но ние сме длъжни да запазим живота и здравето на всяка от нас, защото децата ни имат нужда от майчина ласка и грижи.Те трябва да израстат силни, здрави, знаещи и можещи.А кой ще им подаде пръв ръка?!
  Никой няма право да остане безразличен  и безнаказан, когато се посяга на правата на настоящата или бъдещата майка!

                       СКЪПИ ДЕВОЙКИ И ЖЕНИ !
Бъдете като настъпващата пролет –красиви, усмихнати и добри !
Бъдете здрави и щастливи !
Бъдете горди ,че сте  ЖЕНИ !
                                                        С уважение !

инж.Ваня Цветкова-народен представител от ПГ”Българска нова демокрация”"