/ DarikNews.bg
В Кюстендил правят почетен гражданин доц. д-р Николай Велинов, съобщиха от Общинския съвет в града.

Предложението е внесено от страна на кмета на Общината. То ще бъде гласувано на предстоящото заседание на местния парламент. Николай Велинов е роден в Кюстендил на 6 декември 1975 година.

Коледна приказка: 12-метрова елха от Осоговска планина ще краси площада в Кюстендил

С над 20-годишен опит като неврохирург в София. Защитил е титлата "Доктор по медицина“ в Берн, Швейцария. Знаков неврохирург, отговорен специалист, прилагащ съвременно и модерно лечение на мозъчни инсулти, много знаещ, много можещ и силно ерудиран човек.

В мотивите за удостояване с най-голямото общинско отличие се посочва, че: "Пациенти от Кюстендил са благодарни за професионалното и коректно отношение, за вниманието и отговорността към всеки пациент, за разбираемите и подробни обяснения, за положените и компетентни топли грижи, мило отношение и човешка подкрепа“.

Посочва се още, че доц. д-р Николай Велинов, чрез своите действия на отличен специалист и професионалист се бори за поддържането на качествен живот на пациентите и опазване на здравето на нацията.

Достоен представител на съвременните герои, които със знания и умения, с напрежение, усилия и жертвоготовност се борят ежедневно за човешкото здраве и живот.
Агенция "Фокус"