Условна присъда и глоба от 3 000 лв. за кокаин в пепелника на колата
Условна присъда и глоба от 3 000 лв. за кокаин в пепелника на колата / Дарик Нюз,архив

Окръжен съд- Кюстендил потвърди условна присъда- „лишаване от свобода" за срок от 2 години и „глоба" от 3 000 лв., за мъж, който е превозвал в автомобила си кокаин.
Адвокатът на обвиняемият излага съображения за неправилност и незаконосъобразност на присъдата, постановена от Районен съд- Дупница, с искане за отмяна и постановяване на нова, оправдателна. Окръжна прокуратура Кюстендил изразява становище за потвърждаване на обжалваната присъда.
На 30.04.2010г., подсъдимият управлявал по път Е-79, в направлението Благоевград - София, лек автомобил „Ауди 80", чужда собственост. Спрян е за проверка в района на "Тополнишка чешма". В хода на проверката, на полицейските служители направило впечатление притеснението на водача и нелогичните му обяснения във връзка с пътуването му в региона. Извършили справка и установили, че мъжът има криминална регистрация. Решили да извършат допълнителна проверка на лекия автомобил и в пепелника открили зелен найлонов плик с наркотично вещество - кокаин.
Подсъдимият отрекъл да е поставял пликчето в автомобила, както и да знае нещо за него. Кокаинът е с тегло 33.89 гр. Стойността на наркотичното вещество възлиза на 4 236.25 лв.
Видно от заключение на експерт, на нелегалният пазар на наркотични вещества се разпространяват дози кокаин от 0.5 и 1 гр. От откритото в автомобила вещество биха се получили 68 дози от 0.5 гр., съответно 34 дози от 1 гр.
Окръжният съд споделя напълно извода на първоинстанционния такъв, че обвинението срещу подсъдимия мъж е доказано по несъмнен и безспорен начин. Решението не подлежи на протестиране и обжалване.