Ученици от  V ОУ „Христо Ботев  първи се включиха в предизвикателството на библиотеката за Левски
Ученици от V ОУ „Христо Ботев първи се включиха в предизвикателството на библиотеката за Левски / Дима Кирилова,Дарик радио

Ученици от 4 клас на V основно училище „Христо Ботев" Кюстендил бяха първите включили се в предизвикателството за месец февруари на Регионална библиотека Кюстендил на тема Левски. Директорът София Пейчеви ги награди с грамота и илюстрована детска енциклопедия по история на България и илюстрована детска книжка на тема „Моята първа книга за Левски".

Ученици от  V ОУ Христо Ботев"  първи се включиха в предизвикателството на библиотеката за Левски
netinfo

„Надявам се книгите да станат част от училищната библиотека или да сложите началото на ваша ценна справочна сбирка.Благодаря ви, че се включихте в нашето предизвикателство.Искам да ви пожелая да четете, да четете с разбиране, да станете едни интелигентни млади хора и ако наистина това , което направихте ви е харесало да продължите да го правите.Продължавайте да четете, четенето прави хората интелигентни и свободни", заяви София Пейчева.
Тя награди и спечелилите предизвикателството при по- големите, а именно да прочетат възможно най- много книги за виното и любовта по списък, направен от служителите на библиотеката.
Над 25 читатели са се включили в предизвикателството за този месец. Награди получиха Емил Костадинов и Лора Николова.Предизвикателството за месец март за малките читатели е „Майчина милувка", посветено на майката.За по- големите е „Жената- творец и жената- лидер в глобализиращият се свят".