/ ПГИМ- Кюстендил
Открит урок на тема „Етично бизнес поведение, корпоративна социална отговорност и екологично мислене“ беше проведен от учителя по предприемачество Диляна Боева с учениците от 8-в клас, специалност „Оперативно счетоводство“ на ПГИМ „Йордан Захариев“.

Учениците показаха своята съпричастност към проблемите, като чрез  иновативни методи предложиха идеи за бизнес с екологична и социална насоченост, свързани с преодоляване на  негативното въздействие на хората върху околната среда.

Ученици от ПГИМ- Кюстендил с пример за етичен и отговорен бизнес
ПГИМ- Кюстендил

Изхождайки от факта, че един социално отговорен предприемач трябва да съчетава икономическия, екологичния и социалния ефект в своята работа, четирите екипа разработиха бизнес модел на идеята „Производство на хартиени торбички от рециклирани материали от хора в неравностойно социално положение.

Ученици от ПГИМ- Кюстендил с пример за етичен и отговорен бизнес
ПГИМ- Кюстендил

Казусът, свързан с етичното поведение в бизнеса, постави класа пред своеобразна управленска дилема. Предложените решения бяха интересни и изразяваха конфликта между приходите, разходите и печалбата на фирмата и нейната социална отговорност.

Да събираме опадъците разделно, да използваме торбички за многократна употреба, да отиваме на училище/на работа пеша или с велосипед...Стъпка по стъпка към създаване на света, за който мечтаем, призоваха учениците от ПГИМ-Кюстендил.
ПГИМ- Кюстендил