Вая Драганова
Вая Драганова / Анна Недкова, БФХГ
Невяна Владинова от клуб Левски спечели контролното състезание на националния отбор по художествена гимнастика жени индивидуално, което се проведе в тренировъчната зала "Арена Армеец".  Кюстендилките и бивши възпитанички на Велбъжд, Вая Драганова (Левски Триадица) и Леонор Божанова (Левски) са съответно на 5-то и 9- то място.

Вая Драганова
Анна Недкова, БФХГ

Вая Драганова
Анна Недкова, БФХГ

Леонор Божанова
Анна Недкова, БФХГ

Контролното изгледа министърът на младежта и спорта Красен Кралев в компанията на президента на БФХГ Илиана Раева.
Владинова показа нови композиции и страхотна форма преди началото на новия сезон. Тя събра сбор от 79.400 точки. Втора е Татяна Воложанина (Левски Илиана) със 76.400 точки. Трета се класира Катрин Тасева, която участва в контролното, въпреки че е изкарала тежко вирусно заболяване.
Общо 10 гимнастички представиха своите композиции, а в последния момент от стартовия списък отпаднаха Боряна Калейн и Йоана Николова.
В класирането следват: Петя Борисова (Авангард) с 68.000 точки, Вая Драганова (Левски Триадица) с 66.200 точки, Лъчезара Пекова (Левски) с 65.000 точки, Анна Келман (ЧАР ДКС) с 62.550 точки, Биляна Писова (Левски Триадица) с 58.250 точки, Леонор Божанова (Левски) с 56.600 точки и Мариета Иванова (Тракия, Пловдив) с 52.800 точки.   

Ансамбълът на България по художествена гимнастика също показа новите си съчетания за предстоящия сезон. Част от него е и кюстендилката Ерика Зафирова, която започна своята кариера от Велбъжд.

Ерика Зафирова с ансамбъла на България, в съчетание с 3 обръча и 2 чифта бухалки
Анна Недкова, БФХГ

Ерика Зафирова с ансамбъла на България, в съчетание с 3 обръча и 2 чифта бухалки
Анна Недкова, БФХГ

Възпитаничките на Весела Димитров ще играят композиции с пет топки и с три обръча и два чифта бухалки. В съчетанието с обръчи и бухалки играят Лаура Траатс, Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Ерика Зафирова и Стефани Кирякова. В съчетанието с топки на мястото на Ерика Зафирова се включва Камелия Стоилова. 
Музиките и за двете съчетания за чуждестранни. Гимнастичките играят с пет топки на фона на музика от японския анимационен филм "Наруто", а на обръчи и бухалки - от саундтрака към филма "Най-великият шоумен".
За да подкрепи кюстендилските момичета в залата бе и председателят на клуб Велбъжд Валя Машова, която е била личен треньор и на трите грации.

Валя Машова подкрепи момичетата от Кюстендил в националния отбор
личен архив

     
.
Дарик- Кюстендил