Съветникът Гергинов и кметът Паунов в спор за това- успешна или не е работата на хотел Кюстендил
Съветникът Гергинов и кметът Паунов в спор за това- успешна или не е работата на хотел Кюстендил / Дарик- Кюстендил,архив

Съветникът Атанас Гергинов критикува менажирането на парк хотел Кюстендил. Той заяви, че няма да подкрепи отчета за дейността през 2016 година на ОП "Ученическо хранене".
"Нямам забележки към работата на предприятието по осигуряването на храна на учениците, но не смятам, че е добро менажирането на хотела. При 5, 5 млн. лв. инвестирани в него, за 1 година има възвращаемост от 2 000 лв. Трябва да минат 150 години, за да се изплати този хотел", коментира Гергинов. Той допълни, че един хотел, за да е успешен, трябва да има 30% средна годишна посещаемост, а цифрите от отчета за хотел Кюстендил показват- 15- 17%.
Кметът Петър Паунов изрази задоволство от работата на хотела и екипа му, както и очаквания за още по- добри резултати през 2017 година.
"Видно от цифрите е, че всеки посетител на хотела е оставил минимум 80 лв. в Кюстендил и това не е нисък, а среден клас туристи, каквито тук липсваха. Ние отказахме голяма част от частните тържества, като сватбите, за да не попречим на частния бизнес. Създаваме инвестиционна среда. Показателно е, че през тази година в Кюстендил ще се проведе Годишната среща на Българския съюз по балнеология и СПА, както и отношението на Министерството на туризма, което ни включи в новата си стратегия", отговори кметът Петър Паунов. Той декларира готовността на хотела да посрещне конференции, със 100- 150 участници.