Сесия на ОС
Сесия на ОС / netinfo
Отчетите на общинските дружества в Дупница бяха приети по време на заседанието на ОбС Дупница. За някои от тях дебати липсваха, за други обаче съветниците коментираха цифрите и резултатите.
От ръководството на болницата беше изискано да се направи отчет за април и май. Този отчет ще трябва да бъде предоставен до 20 юни. Отново бяха коментирани задълженията на лечебното заведение. Беше подчертано, че управителят трябва да работи в тясна връзка със завеждащ отделения и да се търсят варианти за подобряване на работата и повишаване на приходите. От изказването на управителя доц. Димитър Недин стана ясно, че и сега излизат неплатени фактури, за които никои нищо не знае. Д-р Матей Попниколов каза, че не може управителят да не знае какви точно задължения има болницата. „Болницата е във фактически фалит“, коментира Попниколов. Въпреки критиките отчета беше приет.

Приет беше и отчета на ВиК Дупница. Критиките към управлението на дружеството бяха по-малко отколкото към колегата му от общинската болница. Илия Илиев обясни, че по предписание на Басейнова дирекция до края на октомври трябва да бъдат поставени 17 водомерни устройства на водохващанията, което е сериозен ресурс за дружеството. Що се отнася до подмяната на ВиК мрежата Илиев каза, че е подменена системата по част от ул. Велико Търново.

Отчетите на ГУМ Дупница, Финансово-счетовoдната къща и Ученическо хранене бяха приети почти без дебати. По отношение на Ученическо хранене беше препоръчано да бъде разширен асортимента от храни, които се предлагат. Златко Славев поиска да им бъдат предоставени цялата документация на дружествата, тъй като до тях достигнала информация, че се купуват продукти на завишени цени. Критика към управителя имаше, заради неизпълнение на този етап на част от програмата, с която спечели конкурса, а именно разширяване на дейността като предлагане на кетъринг. Оказа се, че управителят все още не е подписал договор за работа с кмета на общината.

Само с изчитане на докладната се изчерпа говоренето за Финансово-счетоводната къща. По отношение на управителя Иванка Терзийска беше гласуване освобождаването от поста, но не и от отговорност и беше назначена Елисавета Симеонова.
 
Дарик- Кюстендил