мото събор “Осоговски ездачи”
мото събор “Осоговски ездачи” / Осоговски ездачи
Около 1000 участници и гости се очаква да се съберат от 10-12 август на традиционния  мото събор “Осоговски ездачи”, в местността “Памука” в Осоговската планина. Съборът се открива с водосвет за здраве в петък вечер, от 19, 30 ч.

мото събор Осоговски ездачи
Осоговски ездачи

Програмата предвижда много игри и забавления, обиколка на град Кюстендил и атрактивни изпълнения на бившето селскостопанско летище край града, каза за Дарик един от организаторите на събора Емил Илиев.
В двете вечери, на 10 и 11 август ще има рок концерти, като в петък ще гостуват от група “Сакар”, а в събота ще забият “Ер Голям”.

мото събор Осоговски ездачи
Осоговски ездачи

мото събор Осоговски ездачи
Осоговски ездачи

Сред по- интересните игри на мото събора в петък вечер са: мятане на стрелички от мотор, вадене на ябълка от леген, бутане на количка и др.
Обиколката на града ще бъде в събота по обед, като мотористите ще тръгнат в 12, 30 от “Памука” и ще преминат през “Капията”, по бул. Г. С. Раковски”, ще поднесат цветя на гроба на техен приятел в траурния парк, край Горна Брестница и ще се продължат по главната улица “Цар Освободител”, през града до летището след КАТ, където ще има атрактивно каране.

Вечерната съботна програма предвижда още редица забавления за деца и възрастни. Децата ще се състезават по надяждане с торта и бутане на тротинетка.

мото събор Осоговски ездачи
Осоговски ездачи

Възрастните също ще бутат тротинетки, ръчни колички и варели, за тях надяждането ще е с диня и понички. Атракция винаги предизвикват състезанията по най- бавно каране на мотор и гърмене на гума.
 
Дарик- Кюстендил