Стенописи и ангели от рециклирана хартия нарисуваха млади зографи
Стенописи и ангели от рециклирана хартия нарисуваха млади зографи / Дарик Кюстендил

34 картини са изложени във Възрожденското училище на арт ателието "Духовна пътека за млади зографи".

"Изложбата има две линии на творбите. Представени са стенописи от средновековни църкви, основно от "Свети Георги" и "Успение Богородично". В тях  са вплетени природни елементи. Другото, което показваме са ангели от рециклирана домашна хартия", разказа художникът  Евгени Серафимов.

Вече четири години с талантите се занимават ръководителите  Евгени Серафимов и Любляна Начева. Паната са рисувани пленерно. Най-малкият художник е едва втори клас, по-големите са гимназисти. Рециклираната хартия  може да е не само старите тетрадки, но и всяка друга, използвана  при домашни условия, която се сортира по цветове след като се разтопи.Със свои творби участват и самите преподаватели.

Стенописи и ангели от рециклирана хартия нарисуваха млади зографи
netinfo

"В ателието децата се учат, гледайки как рисуват самите преподаватели, а не само теоретично. То е и алтернативна форма  за работа с деца след училище. Всички идват доброволно, а наградата е общуването с изкуството, защото децата имат нужда от него", категоричен е  Евгени Серафимов.

Пано от работите на ателието "Духовна пътека за млади зографи" вече има и в кабинета на кмета Петър Паунов, който също разгледа изложбата.