Станислав Павлов свиква извънредна сесия за МИГ- Разметаница, но задава въпроси
Станислав Павлов свиква извънредна сесия за МИГ- Разметаница, но задава въпроси / Маргарита Петрова, Дарик- Кюстендил

„Тази точка касае само 30 000 евро, необходими за изработване на стратегия, а не както беше обявено за 2 000 000 евро, като това е сумата за двете общини Дупница и Бобов дол, и освен това, за тези средства може да се кандидатства до 2020 година, нищо фатално не е станало", коментира Павлов.
„Подходихме с доверие, с намерението да бъде подкрепено това предложение, ние искаме селата да се развиват. На самата сесия обаче колеги привлякоха вниманието с някои факти и въпроси, което ме накара да се замисля и направих проучване, бях и на общественото обсъждане. Тогава имаше много повече лица и фирми, отколкото предложените в докладната, където са само 3 фирми, от две села в общината. Две от фирмите са тясно приближени на управляващите в община Дупница", заяви Павлов по време на пресконференция. Той обясни, че става дума за близък до единия зам.- кмет и за роднина на кандидата за кмет на с. Крайници от ГЕРБ на изборите през 2011 година. „Как бяха избрани точно тези три фирми да участват в управленското тяло на МИГ. Все още чакаме отговор", допълни Павлов. Отговори се очакват на извънредната сесия в понеделник.
Припомням, че вчера кметът на Дупница изпрати писмо до председателя на ОбС с искане за свикване на извънредна сесия, тъй като срока за внасяне на решението на местният парламент в Министерство на земеделието и храните е 14 септември.
Докладната касае подготовката на проект по Програма за развитие на селските райони за периода 2014 - 2020 г., за включването на селата в общината в тази програма, в партньорство с Местна инициативна група Разметаница - община Бобов дол.