/ bgathletic.com
Валерия Кадийска спечели сребърен медал в скока на височина от националния шампионат по лека атлетика за юноши и девойки под 20 г.  Състезателката на “Пауталия”-Кюстендил, която се подготвя от Румен Омерски преодоля 160 см.
 
Шампионка стана основната й конкурентка Елеонора Драгиева от Берое- Стара Загора със 165 см. Дъщерята на една от шестте български с над 200 см в дисциплината – Емилия Драгиева, отпадна с три фаула на 170 см. С тази височина се справи 44-годишната Венелина Венева-Матеева, участваща извън класирането. Венелина, която има личен реорд от 204 см, не успя да преодолее по-голяма височина, информира сайта http://bgathletic.com.
 
Валерия Кадийска подели второто място с Преслава Пачеманова от Хеброс- Харманли, с идентични резултати. В скока на височина участваха 14 лекоатлетки. Кюстендилката беше шампион в дисциплината през 2017 година.

Валерия Кадийска
bgathletic.com
 

“Определено съжаляваме, че изпуснахме първото място, защото можем повече. Състезанието беше в сутрешните часове, при влажно време и това също попречи на момичетата”, каза за Дарик треньорът на Валерия, Румен Омерски. Той е амбициран Валерия да победи Елеонора Драгиева в следващите стартове.
Дарик- Кюстендил