2 дни празник на плодородието в Кюстендил
2 дни празник на плодородието в Кюстендил / netinfo
Състезателни игри, под надслов “Здраве и движение”  ще съпътстват Празника на плодородието в Кюстендил, на 29- 30 септември. В първият ден са предвидени открити тренировки по различни видове спорт, в спортни зони на площад “Велбъжд”, както и участие в томбола с много награди.

Разнообразни състезателни игри са предвидени за 30 септември. Отборните щафетни игри сана елиминационен принцип: в първи кръг- предаване на чувал със зелки и финална стрелба в бъчва; на полуфиналите- предаване на кошница с ябълки и сортиране в касетки, и на финала- предаване на количка с тикви и финално подреждане на тиквите по номера. Паричните награди са 300- 200- 100 лв., съответно за 1-2-3 място.

В игрите на Фестивала на плодородието могат да се включат и семейства, като при тях наградите за призовата тройка са съответно 200- 150-100 лв. В първият кръг ще се реди пирамида от пластмасови чашки, на полуфиналите ще има подхвърляне на ябълки и стрелба в чувал, а на финала- предаване на сливи с лъжица и стрелба в чашка.

Интересни игри са замислени за индивидуалните участници: клякане с касетка с ябълки, белене на картофи и пренасяне на вино и наливане в дамаджани. Наградите за първите трима са 70- 50- 30 лв.
 
Дарик- Кюстендил