/ Явор Спиридонов
Ски център Осогово получи много добра оценка за провеждането на 40-то юбилейно Държавно първенство по ски алпийски дисциплини и ски бягане за ветерани. Председателят на Българската Мастърс федерация Здравка Йорданова връчи почетен плакет, с благодарност на собственика на Ски центъра Явор Спиридонов.

Над 500 състезатели и общо над 1000 гости привлече това състезание. Легловата база в Осоговската планина и Кюстендил бе запълнена на 100%, като за част от гостите нямаше свободни места.
Домакините успяха да отстранят сериозен технически проблем със ски влека на голямата писта, който заплашваше отлагане на надпреварата.

Ски център Осогово бе домакин на 40- то ДП по ски за ветерани
Явор Спиридонов

Ски център Осогово бе домакин на 40- то ДП по ски за ветерани
Явор Спиридонов

“Направихме всичко възможно и решихме проблема. Остана ми обаче болката, че нито един хотелиер или хижар не се сети да предложи финансовата си помощ, а базата им бе пълна, благодарение на това най- мащабно състезание по ски в България”, каза за Дарик собственикът на Ски център Осогово Явор Спиридонов.

Той благодари на полицията за перфектната организация по охрана на събитието и на Областно пътно управление и пътно поддържащата фирма за отлично изчистения път до планината.

Ски център Осогово бе домакин на 40- то ДП по ски за ветерани
Явор Спиридонов

Явор Спиридонов и кметът Петър Паунов наградиха част от призьорите, в 10 възрастови групи. Най- възрастните участници бяха на над 95 години. Ски център Осогово посрещна вече и следващото състезание, по сноуборд- бордъркрос.
 
 
 
Дарик- Кюстендил