Скаути си играха в центъра на Кюстендил, след оцеляване в планината
Скаути си играха в центъра на Кюстендил, след оцеляване в планината / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

Скаути привлякоха вниманието на кюстендилци, с игрите си днес пред община Кюстендил и обиколката си по различни културно- исторически обекти. Закриването на лагера на „Иглика" е тази вечер от 20, 00 ч., като гост ще бъде областният управител Иван Каракашки.
„Децата много слушаха, лагерът премина изключително гладко. Имаше време водачите да се събираме и да уточняваме нещата. Скаут е човек, който помага на другите, опазва природата и се грижи за себе си. Лагерът бе фокусиран как водачите се грижат за другите, как правят препятствията, самите дейности, като игрите за оцеляване, Олимпиадата- със скаутски препятствия", каза пред Дарик Тома- комендантът на Националния скаутски лагер в Осоговската планина.

Скаути си играха в центъра на Кюстендил, след оцеляване в планината
netinfo

Хареса ми, оцеляването беше най- интересно, каза момче от София. Момичета от Бургас допълниха- абсолютно си заслужава да дойдеш от всеки край на страната, за да посетиш този лагер. В природата е много по- приятно, въздуха е чист, намираш нови приятели, нови изживявания, приятно е. Всеки ден бяха организирани различни дейности, оцеляване, олимпиада, голяма игра, поход, екскурзия. Преминаваме различни препятствия като отбор и се гледа времето. Оцеляването е каляне, въжета, под които трябва да минеш, през локви, дървета. В Кюстендил е много хубаво, разказаха скаутите.

Скаути си играха в центъра на Кюстендил, след оцеляване в планината
netinfo