Най-големият производител на хляб в Кюстендил, фирма "Стратос" прави всичко възможно да използва нафта вместо газ за производството, след спирането на захранването с гориво тази сутрин от "Велбъждгаз".
"От 4-5 години ползваме природен газ за прозводството на хляб и сега работим по пригаждане на ситемите за работа с дизелово гориво, за да има утре хляб на пазара", каза за Дарик собственикът Стратимир Боянов, който в момента е в чужбина.
Газ използва при изработката на хляба си и фирма ЕТ "Антоанета Александрова 2000".
Друг хлебопроизводител, фирма "Феста" ползва дърва за производствения си процес. "Това е най- евтиното гориво и с него става най- хубав хляб", коментира Милен Николов. Той допълни, че се е отказал да прави инвестиция от 25 000 лв. за газификация. "Знам в каква държава живеем", каза още Николов.