Без  увеличение на такса битови отпадъци в община Кюстендил
Без увеличение на такса битови отпадъци в община Кюстендил / Дарик радио,архив
Минималната и максимална цена на километър пробег и броя на таксиметровите автомобилите  ще гласуват на сесия днес общинските съветници в Кюстендил. Максимално в общината могат да бъдат регистрирани 250 таксита, като проверка на Дарик показа, че в момента в Кюстендил са регистрирани 220.

„На сесията ще бъдат определени и минималните цени на таксиметровите услуги, като предложението е за 0,35 лв. на километър дневна тарифа и 0,40 лв. за нощната. Максималните цени са 0,70 лв. дневна и 0,80 лв. нощна тарифа”, заяви председателят на Общински съвет- Кюстендил Михаела Крумова. Общински съвет- Кюстендил ще гласува докладна за продажба, чрез търг с явно наддаване на общинската фирма “ДДД”- дезинфекция, дезинсекция и дератизация.
Началната тръжна цена ще бъде 60 697 лв., а стъпката за наддаване- 3 000 лв., информира председателят на ОС Михаела Крумова. Депозитът за участие в търга е 10% от началната тръжна цена.
Проект на Наредба за условията и реда за поддържане и използване на прилежащата площ към сгради в режим на етажна собственост в квартали с комплексно застрояване, ще гласува  още Общински съвет- Кюстендил.  Тя е изготвена от общинска администрация в изпълнение на Закона за управление на етажната собственост.
След приемането на Наредбата, не общината, а жителите на даден блок ще трябва да се грижат за почистването на пространството около него, за поддържането на зелените площи, за почистването на снега.
Заседанието започва в 10 и 30 часа.