Ромска майка се жали от отказ бебето й да бъде прегледано в дежурния кабинет
Ромска майка се жали от отказ бебето й да бъде прегледано в дежурния кабинет / Дарик- Кюстендил, архив

Майка на 7- месечно бебе от ромския квартал "Изток" подаде сигнал в Българския лекарски съюз срещу работата на дежурния лекарски кабинет в Кюстендил. Ана Славчева разказа пред Дарик, как детето и вдигнало висока температура през нощта, устните му посинели и било заведено в 06, 10 ч. на преглед при дежурния лекар д- р Стамен Христов.
"Той отказа да прегледа бебето, като каза да си го водя при личния лекар. Не ми даде и направление за Спешното отделение, а без такова ни връщат от болницата", заяви майката пред Дарик.
Уведомен по телефона, председателят на БЛС- Кюстендил, д- р Пламен Симеонов отива в кв. "Изток", където се среща със семейството, с посредничеството на Стефан Лазаров.
"Закарах бебето и майката до личния им лекар д- р Мая Димитрова, която е първа смяна в поликлиниката, а втора смяна в кабинета си в ромския квартал, за да не се губи време и тя ги прие. Казах на семейството да напише жалба. Ще разговарям и с дежурния лекар", коментира за Дарик д- р Симеонов.
Жалбата вече е написана и ще бъде предадена на д- р Симеонов. "Междувременно бебето отново е било много зле и е повикана Спешна помощ, която го е взела за болницата", допълни ромският общественик Стефан Лазаров.
По информация на Дарик, родителите имат предупреждение от "Закрила на детето", че ако не се грижат добре за него, то ще им бъде отнето. Бебето се казва Мария и е родено недоносено.