Галерия "Владимир Димитров-Майстора" в гр. Кюстендил
Галерия "Владимир Димитров-Майстора" в гр. Кюстендил / Официален Facebook профил: Art Gallery "Vladimir Dimitrov - The Master"
Ремонт на залите, които показват постоянната експозиция на Владимир Димитров-Майстора, прави галерията в Кюстендил, съобщи директорът й Валентин Господинов. "Заради невъзможността да приемаме посетители в момента поради епидемиологичната обстановка, използваме ситуацията, за да обновим напълно залите", каза Господинов. Помещенията не са ремонтирани повече от десет години, а обновяването им става със собствени средства на галерията. Подменен ще бъде гипсокартонът, пострадал от предишни течове. "След пандемията ще посрещнем гостите си в подновена галерия", каза Господинов.

Традиционната коледна изложба на кюстендилските художници няма да се състои, съобщи още Господинов. Коледна изложба на съвременни кюстендилски художници обаче ще бъде представена онлайн и на двата монитора пред кюстендилската галерия. Тя ще бъде показвана от днес до Ивановден. В експозицията са включени над 100 произведения на автори от кюстендилската художествена школа. Част от тях са картини, подготвени за несъстоялата се през пролетта традиционна изложба на кюстендилски художници, когато галерията отново не работеше. Експозицията включва и специална извадка от предишната коледна изложба на местни автори, показана в културния център в Берлин през март т.г.

Галерията е подготвила и годишен календар с произведения на Майстора. Той е от шест страници и включва шест репродукции на Майстора. Календарът се предлага в магазина на галерията, който остава отворен и по празниците.