Кюстендил
Кюстендил
Експерти от РДГ-Кюстендил, заместник областните управители д-р Матей Попниколов, Райчо Цветин и представители на областна администрация Кюстендил участваха  в традиционно залесяване на територията на града по повод „Седмица на гората“.

Лесовъди от РДГ-Кюстендил посетиха филиал на детска градина „Еделвайс“ (СНИМКИ)

Инициативата бе организирана от РДГ съвместно с община Кюстендил и ДГС „Кюстендил“. В залесяването се включиха и  представители на фондация "Сийдър". Засадени бяха фиданки от червен дъб и каталпа  в двора на Център „Вара, Надежда и Любов“.

Инж. Здравчо Тодоров и експерти от РДГ-Кюстендил откриха „Седмица на гората“ на територията на област Перник

В знак на уважение към институцията и признателност към лесовъдската професия ръководството на дневният център подари на гостите  ръчно изработени  картички, а директорът на РДГ  инж. Тодоров получи платно, символизиращо картата на  зелена България.

Кюстендил

С мащабна залесителна акция приключиха и инициативите на територията на Община Дупница. Ученици, експерти от ДГС-Дупница и граждани залесиха с черен бор различни места на територията на село Бистрица, община Дупница. Малчуганите получиха много лакомства и рекламни материали, осигурени от РДГ и Югозападно държавно предприятие.

Кюстендил

Като заключение на инициативите, организирани и провеждани от РДГ-Кюстендил, офисът в град Перник проведе занимания и игри с малчуганите от ДГ „Брезица“, община Брезник. Съвместно с ДГС „Брезник“  лесовъди облагородиха  двора на градината с липа, явор и декоративни храсти.