Райна Афионлиева благодари на човека довел я в Кюстендил и подари Купа на внучката му
Райна Афионлиева благодари на човека довел я в Кюстендил и подари Купа на внучката му / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

Основателката на кюстендилската школа по художествена гимнастика Райна Афионлиева благодари публично на Стефан Джермански, инспекторът по физическо възпитание, който я е довел в Кюстендил. Тя направи сърдечен жест към треньорките, които днес разнасят славата на школата, като им подари и по една червена роза.

Райна Афионлиева благодари на човека довел я в Кюстендил и подари Купа на внучката му
netinfo

"Изказвам Ви най- сърдечна благодарност мой деца, че не пресъхна голямата обич към художествената гимнастика, която запалиха към вас вашите треньорки. Искам да благодаря на Блага Шишкова, за нейната всеотдайна работа, затова че направи така, че кюстендилската школа по художествена гимнастика да възкръсне като птицата феникс. Благодаря на Людмила Петрова, една от първите ми гимнастички, която се върна да работи тук. Благодаря на всички вас момичета. Много Ви обичам", заяви развълнувана Афионлиева, на финала на 34- то издание на Международния турнир "Кюстендилско лято 2014".
Тя припомни на публиката в залата, че дясната ръка на световната треньорка Ирина Винер е кюстендилката Людмила Димитрова, една от първите й състезателки. Димитрова е главният постановчик на съчетанията на руския национален отбор.

Райна Афионлиева благодари на човека довел я в Кюстендил и подари Купа на внучката му
netinfo

"Преди 51 години завърших ВИФ и тогава по разпределение имаше 2 места в Пловдив, но моя произход не позволяваше да бъде назначена като преподавателка в Спортното училище в града. По задължение трябваше да ни преразпределят някъде, но за мен нямаше място в страната и аз се разплаках. Един възрастен мъж, стана прегърна ме и каза- момиченце, недей да плачеш, аз ще те взема при мен в Кюстендил. Това беше инспектора по физкултура г- н Джермански. Увлечена в работа, в постижения забравих да благодаря на този човек. Надявам се, че сега мога да изпълня малко от задълженията си към него. Благодарение на този човек има художествена гимнастика в Кюстендил и аз съм много щастлива, че неговата внучка- Валя Машова продължи делото на дядо си. Искам да връча на Валя една награда- Купа за първо място от РП на отбора на Кюстендил от 1981 година. Валя, искам да я пазиш и да я предаваш на деца, внуци, правнуци, за да се знае какво е направил вашия дядо за художествената гимнастика", каза Райна Афионлиева.

Райна Афионлиева благодари на човека довел я в Кюстендил и подари Купа на внучката му
netinfo

Валя Машова прие Купата и отговори- обещавам да се трудим много и да развиваме художествената гимнастика в Кюстендил и навсякъде по света.