Първият звънец удари за 647 ученици от ПГИМ
Първият звънец удари за 647 ученици от ПГИМ / Дарик Кюстендил

С 647 ученици започна новата учебна година в Професионалната гимназия по икономика и мениджмънт "Йордан Захариев" в Кюстендил. Формирани са 4 паралелки в 8-ми клас в специалностите икономическа информатика, митническа и данъчна администрация, банково дело и икономика и мениджмънт, както и една нова паралелка в девети клас по бизнес администрация. До дни ще бъдат записани двама ученици от Русия и Босилеград, Сърбия.

Тържествата за 15-ти септември започнаха с националния химн и вдигане на българското знаме.

Първият звънец удари за 647 ученици от ПГИМ
netinfo

 

"Гордея се, че учители, родители и ученици в ПГИМ сме съмишленици в общата кауза - запазването на традициите, работата в творческа и приятелска среда и изграждане на образовани личности и квалифицирани специалисти в областта на икономиката. Удовлетворена съм от изминалата учебна година, през която учениците за пореден път доказаха, че са и творци, и знаещи и можещи личности", каза в поздравлението си директорът Таня Динева. Учениците поздрави и Силвия Илиева, учител по химия.

Първият звънец удари за 647 ученици от ПГИМ
netinfo

95 % от зрелостниците на випуск 2011 продължават образованието си във ВУЗ-ове, като над 70 % са избрали икономически специалности. За учител на годината бе избрана Силвия Петрова, преподавател по биология.

Гости на церемонията бяха Винка Стоименова, експерт в Регионалния инспекторат по образование, представители на настоятелството и бивши преподаватели.

 

Първият звънец удари за 647 ученици от ПГИМ
netinfo