Първан Дангов
Първан Дангов / netinfo
„Месец след първата пресконференция още никои не е дал смислен отговор на въпросите, които задавам, затова сега ги задавам към Цветан Цветанов и ако има политическо мъжество и е заинтересован структурата на ГЕРБ в Дупница да бъде реално в политиката нека поне прочете това, което ще го питам“ заяви Дангов на нова пресконференция.

“Вярно ли е, че в качеството му на зам.-кмет Крум Милев, заедно с Емил Гущеров, са получили 250 000 лева, когато се е строила магистрала Струма, за да озеленят отсечката от Долна Диканя до изхода на Дупница или участъка от магистралата, който минава през общината, като са усвоили парите през фирма “ВИЕ”? Това се е случило през управлението на Атанас Диманков като директор на Горското стопанство в Дупница. Той е събирал посадъчен материал от всички стопанства с разсадници на територията на предприятието и е подпомагал дейността на фирмата.
Вярно ли е, че тъщата на Крум Милев, която работи като санитарка в общинската болница, е горда собственичка на къща в село Бистрица, в която живее Крум Милев, на стойност 300 000 лева? Ако е вярно, нека Крум Милев да го декларира като доход, да си плати данъците, а не да се крие зад тъща си.

Вярно ли е, че шуреят му Спас Спасов, известен като Юдата, работи като парнаджия в Юндома, който е на общинска издръжка и не е ли назначавал Милев свои роднини на общинската хранилка?
Вярно ли е, г-н Цветанов, че дипломата на Крум Милев от Щанци е получена благодарение на един варел олио, дарен от бащата му Стойчо Милев, защото имал двойки по всичко. Призовавам го да си покаже дипломата и аз ще покажа своята, защото дипломи за висше образование се купуват много лесно, но важното е средното.
Вярно ли е, г-н Цветанов, че Крум Милев е събирачът на пари за ГЕРБ? Получавал ли е по 5 000 лева рушвет от всеки, който е искал да бъде настанен в новите общински жилища на терена на бившето поделение? Крум Милев ли е лицето с пачките? Практика ли е това в ГЕРБ? Вярно ли е, че фирмите, които работят по санирането на блоковете в жк “Бистрица” са принудени да работят улуци за цена от 300 лева на линеен метър, а получават по 12 лева? Разликата отива ли при Крум Милев и пълни ли партийната каса?
Вярно ли е, г-н Цветанов, че Крум Милев е заплашвал полицаи и ги е принуждавал да си мълчат за инцидента с Гущеров в Спортната зала със съдията Тошко Стоянов? Не са ли вашите лидери в Дупница мутри по заместване? Ако това определение важеше за едни бегълци от правосъдието, които сега се издирват с червени бюлетини, със същото определение ще нарека днес Крум Милев и Емил Гущеров. Онези обаче бяха обучени и умни, а тези са тъпи – и в политиката , и в управлението и не компрометират ли ГЕРБ и лично Вас, както и Бойко Борисовкоментира още Дангов.
Вярно ли е, че когато Крум Милев работеше във фирма “Тоби” имаше един шумен скандал с хванати контрабандни цигари на Златарево, на границата с Македония, в автомобил, натоварен с ябълки и т.нар. тапа от няколко мастербокса с цигари? Защо този скандал беше потулен, на каква цена и не беше ли автомобилът каран от бащата на Красимир Оков? Защо за едни правосъдието може да се прилага с цялата строгост на закона, а за лидерите на ГЕРБ по места – не може? В политиката не става само с ядене, трябва да имат и акъл, тези очевидно нямат. Затова молбата ми към Цветанов, в качеството ми на кмет в мандата 2003 – 2007г,. е да ги отзове, за да има ГЕРБ в Дупница чисто лице, а не лице, пречупено през кривия образ на мутрата по заместване”, каза Първан Дангов.
"Несериозни неща не коментирам“, заяви зам.-кметът Крум Милев потърсен за коментар.