Променят Наредба, която изисква двойна такса за детска градина за деца с увреждания от друга община
Променят Наредба, която изисква двойна такса за детска градина за деца с увреждания от друга община / Дарик- Кюстендил,архив

Промяна в Наредбата за местните данъци и такси, касаеща плащането на такса за детска градина за деца с увреждания от друга община, които през лятото искат да посещават детско заведение в Кюстендил, предложи независимият съветник Кирил Станчев. Той е получил сигнал от роднини на дете от София, с решение от ТЕЛК. В наредбата пише, че за деца от друга община, които искат да посещават детска градина в Кюстендил през лятото се плаща двойна такса.
"Нашата наредба противоречи на Наредба на Министерството на здравеопазването освобождава деца със здравословни проблеми от таксата", заяви на сесията на ОС Кирил Станчев.
Кметът Петър Паунов коментира в отговор, че разчита на Станчев като юрист да подготви необходимите промени в местната наредба.
Децата с първа или втора група инвалидност от Кюстендил, както и тези, на които един от родителите е с първа или втора група инвалидност се освобождават от такса в детските градини.