Проектът по ИСПА в Кюстендил приключи успешно, има Акт 16
Проектът по ИСПА в Кюстендил приключи успешно, има Акт 16 / Влади Владимиров, архив
Проектът по ИСПА в Кюстендил приключи успешно, има Акт 16
36747
Проектът по ИСПА в Кюстендил приключи успешно, има Акт 16
  • Проектът по ИСПА в Кюстендил приключи успешно, има Акт 16

Проектът по програма ИСПА, за подмяна на водопровод и канализация в Кюстендил приключи, с подписването на Акт16 от Държавна приемателна комисия и издаване на разрешително за ползване от Дирекция за национален строителен контрол.

"Обектът е приключен успешно и предсрочно. Акт 16 бе подписан на 29- ти декември, като крайния срок по договора бе 5- ти януари 2011 година. На 31- ви декември изтече и срока на финансовия меморандум по програма ИСПА", каза в интервю за Дарик ръководителят на проекта от страна на строителния консорциум Тихомир Тонов.

Проектът е на стойност 19, 5 млн. евро. Подменени са над 50 км. водопроводна мрежа и близо 20 км. канализационна мрежа.

През 2011 година тече т. нар. срок за съобщаване на дефекти. "Дефекти в асфалтовите настилки ще има, защото ние асфалтирахме през ноември и декември. Температурите бяха положителни, но това не бяха идеалните условия. Ще отстраним дефектите, след месец март, когато има подходящи температури и няма валежи", бе откровен Тихомир Тонов пред Дарик.

Интервюто с него очаквайте в Кюстендилския Дарик следобед / след новините в 15, 30 ч. /.

Акт 16 е подписан и за ремонта на Пречиствателната станция за отпадни води на Кюстендил, който също бе част от проекта по ИСПА.