Проектът по ИСПА приключва до ноември
Проектът по ИСПА приключва до ноември / Влади Владимиров, архив

Строително- ремонтните работи по проекта за подмяна на водопровод и канализация, по програма ИСПА в Кюстендил ще приключат до края на месец- октомври, а асфалтирането до средата на ноември. Това заяви в студиото на Дарик ръководителят на проекта от страна на строителния консорциум Тихомир Тонов. Той уточни, че графика е разчетен при редовни плащания от страна на Министерството на околната среда и водите. Последният превод от министерството е бил преди 2 месеца, каза Тонов, като предстои да се актуват извършените асфалтови работи.

В близките дни ще приключат ремонтните дейности по ул. "Овощарска". "След като тя бъде пусната в движение, ще се затвори ул. "Хаджи Димитър", между двете кръгови кръстовища на "Капията" и "Плажа". Ще бъде разрушено и кръговото при "Плажа", защото там минава северния  главен колектор на града", заяви инж. Тонов.

Продължава работата по ул. "Цар Освободител", от Млечния бар в посока запад- ОД МВР- Кюстендил и стадион "Осогово". По план следват ремонтни дейности по ул. "Тинтява", в посока кв. "Колуша" и водоемите в лесопарк Хисарлъка.