Представят Кюстендил и като туристическа дестинация по време на Празника на черешата
Представят Кюстендил и като туристическа дестинация по време на Празника на черешата / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

Кюстендил ще бъде представен и като туристическа дестинация по време на Празника на черешата / 27- 28 юни /.На кюстендилци и гостите на града ще бъде предложена една разходка във времето, като информационно звено ще бъде щанда на отдел "Туризъм" и отдел "Култура".
През първият ден, от 15 ч. се предлага разходка до лесопарк Хисарлъка, с разглеждане на късноантичната крепост Акропола на Пауталия, зоопарка. Второто предложение е за градски инфотур,с посещение на туристическите забележителности в града, малко преди официалното откриване на празника в 17, 30 ч.
"През втория ден, в събота ще предложим нещо атрактивно и търсено- кратка туристическа обиколка с велосипед, до черешови масиви в селата Копиловци, Шишковци и Раждавица. Интересното е, че ще се присъства и на старта на Националния воден поход по река Струма, организиран от ТД "Осогово". Вторият маршрут, който може да бъде избран е до местността Ючбунар, в която може да се видят растителни видове от 3 континента, със слизане до картинг писта Пауталия. За всеки маршрут, община Кюстендил, в партньорство с Регионалния исторически музей и Туристическо дружество "Осогово" е осигурила гидове", каза Деница Димитрова от отдел "Туризъм".
Като допълнителна екстра през тази година, по време на Празника на черешата ще обикалят доброволци- информатори от ПГ по туризъм, които ще дават информация за всички мероприятия в двата дни.