/ ЖГЕРБ
Национално управление и сигурност и политиката на европейска свързаност в контекста на присъединяването на Западните Балкани, тези теми бяха сред основните, които се коментираха по време на Седмата политическа академия на Жени ГЕРБ.

Жени ГЕРБ - Кюстендил организира празник за децата

Представителите от област Кюстендил бяха  координаторът на дамската организация за областта Реонита Йорданова, Даниела Стоянова - клубен ръководител на ЖГЕРБ в община Бобошево и Румяна Тончева - член на областното ръководство на жените в Кюстендил.

ЖГЕРБ
netinfo


 Над 150 дами от цяла България присъстваха на двудневния форум във Велинград, който бе открит от зам.-председателя на партията и председател на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, председателя на жените Ирена Соколова и областния координатор на политическата сила в Пазарджик Найден Шопов.
 
За устойчивата и целенасочена социална политика - дългосрочна облигация за сигурност и развитие говори зам.-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова. „Европа в навечерието на парламентарните избори“ бе темата, която засегна евродепутатът д-р Андрей Ковачев, който е и зам.-председател на ЕНП.

Относно „Сигурност - план, приоритети и предизвикателства“ пред дамите дискутира министърът на вътрешните работи Младен Маринов. Министърът на туризма Николина Ангелкова постави акцент върху традиционния и дигитател туризъм, предпоставка за развитието и популяризирането на страната ни като атрактивна дестинация.
 

ЖГЕРБ
netinfo


Сред засегнатите теми по време на Седмата академия на ЖГЕРБ бяха още: моделите на национална и регионална политика, водещи към сигурност, свързаност и толерантност в Европа; националното управление - политическа, коалиционна и опозиционна култура.

А сред гост-лекторите бяха също: Торстен Гайслер - представител за фондация „Конрад Аденауер“ за България, социалният антрополог Харалан Александров, Максим Бенвениски от Организацията на евреите в България „Шалом“ и политологът Антон Тодоров.