/ iStock/Getty Images
Причината - високата заболеваемост от коронавирус сред децата
"Началното училище в село Раждавица, община Кюстендил, да премине на онлайн обучение от 8 до 22 март", предлага до образователния министър Областният кризисен щаб в Кюстендил.

Причината е високата заболеваемост от коронавирус сред децата, съобщи областният управител Виктор Янев. Доказаните случаи сред децата там са четири, но се чакат и резултатите от нови проби, каза директорът на РУО Мая Стойчева. Болни са и двама възпитатели от общежитието при училището.

85 новозаразени в Кюстендилско

От щаба ще поискат и 1000 флакона ваксина, за да се извърши ваксинация на хората, които са заявили това при личните си лекари в Кюстендилско." Броят на записалите се при общопрактикуващите лекари е над 4 хиляди", каза Янев.

Областният управител посочи, че засега няма да се спират плановите операции в болниците в региона, защото легловата им база е запълнена на около 60 %. "До тези мерки ще прибегнем, ако заетите легла с болни от коронавирус достигнат над 80 процента пълняемост", посочи още Янев.

Общо 85 са новите положителни случаи с COVID-19 в Кюстендилска област през изминалите 24 часа, съобщиха от Областния кризисен щаб. В двете болници в Дупница се лекуват 36, а в болницата в Кюстендил 62 пациенти.
БТА