Предизборен щаб на ПП ГЕРБ: „Човек на Паунов крие 127 829 лева за храма в с.Копиловци
Предизборен щаб на ПП ГЕРБ: „Човек на Паунов крие 127 829 лева за храма в с.Копиловци / netinfo

Във връзка със запитване от населението на с. Копиловци, бе отправено официално питане до Министерство на финансите. На 18- ти октомври от министерството бе получен отговор, че за укрепване на храм "Св.Вмчк. Димитър Солунски" в с. Копиловци са отпуснати и преведени целеви средства в размер на 127 829 лева, като целеви трансфер от националния бюджет, към сметката на община Кюстендил.

Предизборен щаб на ПП ГЕРБ: Човек на Паунов крие 127 829 лева за храма в с.Копиловци"
netinfo

"Учудващ е фактът, че почти месец по-късно тези пари не се използват по предназначение и все още не е започнато укрепването на храма. Хората от селото са притеснени, че предназначените за техния храм средства ще се пренасочат от общината, за да скрият дупките в бюджета и лошото финансово наследство, оставени от кандидат кмета Паунов", се казва в официално съобщение от щаба на ГЕРБ- Кюстендил.

Предизборен щаб на ПП ГЕРБ: Човек на Паунов крие 127 829 лева за храма в с.Копиловци"
netinfo

По информация от Агенция обществени поръчки, до този момент няма обявена поръчка за усвояване на отпуснатите средства, а зимата наближава и храмът се руши.

"Хората коментират, че това е недопустимо за един парадиращ с набожността си човек. От друга страна, както всички знаем, община Кюстендил е с около 3 500 000 лева на червено, а задълженията й възлизат на стойност 15 000 000 лева. Служителите в общината не си получават заплатите с месеци. Това е поредното доказателство за непрозрачно, некомпетентно и лошо  управление на парите на кюстендилци", твърдят още от предизборният щаб на ГЕРБ.