/ ThinkStock/Getty Images
Почина ранения при тежката катастрофа на 13 март в Невестино 45-годишен мъж от селото. Той е баща на две деца. Родителите му са собственици на фурна за хляб в селото.

Вечна му памет!
 
Официалната информация от ОД на МВР-Кюстендил, в деня на инцидента, която публикувахме гласеше така:
 
Водач на лек автомобил е пострадал тази сутрин при тежка катастрофа, в района на с. Невестино. Той е настанен е в кюстендилската болница за лечение, със счупени 4 ребра е и вътрешни травми. Катастрофата е между лек автомобил „Тойота“ и джип БМВ. 

Тестът за употреба на алкохол на 48-годишния водач на джипа е отрицателен.

 
Другият шофьор, участник в пътния инцидент е служител в ОД МВР-Кюстендил.
 
Проверка на Дарик в Районна прокуратура-Кюстендил установи, че още със започването на досъдебното производство, на място и за оглед е изпратен служител от Окръжния следствен отдел, а не разследващ полицай, защото е било ясно, че един от участниците в пътния инцидент е служител на полицията.  

От прокуратурата категорично отхвърлиха съмненията, появили се в социалните мрежи, че по случая се крие информация. По новият Наказателен кодекс, досъдебното производство не се образува срещу конкретно лице.

В хода на следственото дело ще се изяснява каква е причината за катастрофата и за смъртта на единия от участниците и има ли причинно следствена връзка между тях. Очакват се резултатите и от експертизите, като автотехническа и съдебно-медицинска.

С оглед смъртта на единия от участниците в инцидента, досъдебното производство ще бъде прехвърлено от Районна в Окръжна прокуратура.
Дарик- Кюстендил