По над 4 гола средно на мач в групите Осогово и Рила. Иво Соколов е голмайстор №1
По над 4 гола средно на мач в групите Осогово и Рила. Иво Соколов е голмайстор №1 / Дарик- Кюстендил,архив

Отбелязаните голове през есенния дял от първенството в двете групи са 438, което прави по 4,29 гола на мач, при 4,09 за миналата есен. В „Осогово" са отбелязали 292 гола, което прави по 4,24 средно на мач, при 4,18 за есен 2012 г. "Устойчивостта на показателя показва, че се играе качествен и съдържателен футбол, а резултати от порядъка на 10-12 гола разлика не се срещат. Най- добри реализатори са нападателите на „Кюстендил" отбелязали 44 гола, като характерното досега беше това, че голмайсторът на групата винаги беше от техните редици, а сега тези голове са вкарани от 13 състезатели, а 4 отбора са принудени да си отбележат автоголове. Втори по резултатност са нападатели- те на Жабокрът и Нов чифлик, с по 37 отбелязани гола, следват ги Лозно с 32 гола, отбелязани от също 13 състезатели. По - слабо е нападението на Багренци, с 9 вкарани гола, както и на Граница, с 10 гола", пише в анализа председателят на Областната съдийска комисия Огнян Пешев.
Най-добра защита имат отново водачите от „Кюстендил", със само 3 допуснати гола, следват Нов чифлик с 14 и Лозно с 16 гола. „Най-скъсвана" е мрежата на Копиловци 37 пъти, Багренци и Търновлаг- по 36 пъти и Граница- 31. Голмайстор на групата е Иво Соколов от Ваксево с 16 отбелязани гола, следван от Дейвид Маренски от Жабокрът и Вилизар Захариев от Слокощица, с по 11 попадения.
В ОФГ „Рила" отбелязаните голове са 146, което прави 4,05 гола средно на мач, при 4,04 за миналата есен. Най-добри реализатори са нападателите на Бобошево с 24 гола, следвани от Сапарево и Яхиново, с по 23. Футболистите на Боровец са вкарали само 4 гола и Рила- 8. С най-добра защита са Сапарево, с 9 допуснати гола, Бобошево и Яхиново, с по 10 и Кочериново с 11 гола във вратата си. Най-слаба е защитата на Боровец, с 27 допуснати гола, следват Овчарци с 24 и Ресилово с 23.
Голмайстори на групата са Виктор Ценов от Бобошево и Радостин Димкин от Яхиново, с по 7 точни попадения, следват Светослав Костов от Яхиново и Владимир Трендафилов от Ресилово, с по 6 гола и Марио Златанов от Сапарево, Васил Десподов от Кочериново и Стоян Петров от Рила, с по 5 гола в своя актив.