Площадката в 6-то ОУ ще има футболни врати в понеделник
Площадката в 6-то ОУ ще има футболни врати в понеделник / Иво Кирилов

Футболните врати на новата спортна площадка в двора на 6-то ОУ "Паисий Хилендарски" в Кюстендил ще бъдат поставени в понеделник. Това каза за Дарик зам.- кметът Виктор Янев, в отговор на въпрос и на нашия читател Георги Костадинов.

В съобщение през профила на Дарик-Кюстендил във Фейсбук, той ни пише: "Един месец след откриването на игрището, футболните вратички са прибрани от училището, за да не може да се играе футбол в него. Всяка вечер училището гъмжи от деца и искат вратичките да са на мястото си и да бъдат използвани. Решили сме ако до три дни не бъдат поставени да започнем подписка в квартала и ще я отнесем на кмета".

Спортната площадка бе открита без футболни врати и те не са прибирани в училището, но зам.- кметът Янев коментира, че те са осигурени и ще бъдат поставени в началото на другата седмица.

Площадката ще се освободи и от трениращите на нея деца от ФК "Бузлуджа", на които е осигурен терен за подготовка. Всекидневните тренировки на децата от клуба, които са по няколко часа предизвикваха недоволство на граждани от квартала, които нямаха достъп до площадката.