/ Влади Владимиров
Петима ученици на ПГ по икономика и мениджмънт се класираха в призовата петица на 20-тия заключителен Национален конкурс по счетоводство, който се организира от редакция Мисъл, Института на дипломираните експерт - счетоводители и УНСС.

Благодарение на класирането си Радмила Митова, Ивета Николова, Аксела Добринишка, Мила Йорданова, Антон Станков, от специалност- Банково дело са вече студенти в УНСС, специалност- Финанси и счетоводство.
 
“Аз съм много горда. Толкова силно участие не сме имали скоро. Целият ни отбор печели много добри позиции- две трети, 2 четвърти и едно пето място, а се явява за първи път на такова състезание. Те са работили и в свободното си време, но са силно мотивирани, което мен много ме радва.

Не са пораженци и искат да постигнат целта си, с цената на много усилия и много решени задачи, както го направихме и съм щастлива, че съм техен преподавател”, каза за Дарик Соня Митова, учителят, който води счетоводните дисциплини в ПГИМ.
 
“Ние бяхме притеснени в началото, много усилия положихме, но се справихме и изпълнихме една наша мечта. Имаше казуси за средни и малки предприятия, по кои стандарти работят, какво включва годишния финансов отчет, заплати, осигуровки.

Тръпка имаше и след цялото състезание, докато излязат резултатите. Най-хубавото е, че всички - 5 от 5 сме класирани”, коментираха за Дарик  Радмила Митова, Ивета Николова, Аксела Добринишка, Мила Йорданова, Антон Станков.
 
“Тези ученици са били на стаж в предприятие и имат представа какво е да си на работна позиция- счетоводител. Правили са го в продължение на няколко месеца. Знаят, че тази професия никак не е лесна, много е отговорна и въпреки всичко не се отказват, което значи че това е призванието им”, заключи Соня Митова.
Дарик- Кюстендил