Отличен за 14- годишните баскетболисти на Велбъжд 2002
Отличен за 14- годишните баскетболисти на Велбъжд 2002 / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил, архив

Отборът на баскетболния "Велбъжд 2002", родени след 01.01.2001 година започнаха отлично участието си във финалния турнир, първа петица на регион "Рила". Кюстендилци, водени от Владо и Боян Велинови постигнаха две победи, над най- силните си съперници- "Балкан" и "Рилски спортист- 1", по време на първия от двата финални турнира в "Арена Самоков".
Баскетболистите на "Велбъжд 202" показаха, че в Кюстендил този спорт е жив. Отборите от града с традиции в играта през последните години рядко стигат до финали на републикански първенства, но дуетът баща и син Владо и Боян Велинови постоянно вадят качествени деца", пишат колегите от сайта Виаспорт, цитирани и от сайта www.bgbasket.com.
В първата си среща тимът от Кюстендил нямаше никакви проблеми срещу Балкан- 70:49 точки. "Велбъжд 2002" се справи и с домакините от първия тим на "Рилски спортист"- 55:48 точки.
Топ реализатор за кюстендилци бе Димитър Гоцевски, силна игра на целия отбор, като ценни за успехите бяха усилията на Денис Пенчов и Марио Йорданов.
С по една победа от турнира си тръгнаха "Балкан" и "Евробаскет". Тимът от Благоевград спечели срещу втория състав на домакините със 70:67, но отстъпи пред
"Балкан" с 38:48 точки.
Неприятно впечатление остави фактът, че домакините бяха премахнали двубоя между двата състава на Рилски спортист, който трябваше да е първи по програма, без да уведомят регионалния представител на БФБ и съдийския състав.
Вторият финален турнир е в Кюстендил, на 22 март, като съперници на "Велбъжд 2002" ще бъдат "Евробаскет" и "Рилски спортист -2". Нови 2 победи и първото място ще осигурят домакинство на "Велбъжд 2002" и на зоналния турнир. Крайната ни цел е класиране на републиканските финали, каза за Дарик пом.- треньорът Боян Велинов.
Изпитания в първата петица предстоят за кадетите на "Велбъжд", като първия турнир е на 13 март. Лидерът на отбора Мартин Мандалски вече е част от селекцията на "Лукойл Академик".