община Дупница
община Дупница / Маргарита Петрова, Дарик
Днес заседава ОбС Дупница. 29 докладни записки ще разгледат местните парламентаристи. Отчетите на общинските дружества за миналата година ще гласува ОбС Дупница на свое редовно заседание. Ще бъдат определени и дивидентите, които дружествата трябва да платят на община Дупница. Пред общинските съветници отново стои въпроса със смяната на управителя на Финансово- счетовдната къща. Иванка Терзийска е подала молба да бъде освободена от поста. Припомням, че още на предходната сесия имаше докладна за освобождаването на Терзийска, тъй като е сключвала договори в лично качество за услуги сходни с дружеството, което управлява.
Мини парламента ще разгледа предложение за отдаване под наем, чрез конкурс на бейзболното игрище в жк Бистрица, като посоченият срок е 10 години, а наемната цена на месец 50 лв. Имотът е с площ 20 240 кв.м. При провеждането на конкурс ще залегнат определени условия – кандидатите да предложат инвестиционна програма за поддържане и подобрение на стадиона и начина за достъпност за спортния обект за училищен и извънучилищен спорт, както и за спорт на хора с увреждания. В условията ще залегне и терена да се ползва безвъзмездно от община Дупница за провеждане на общински, регионални и национални спортни прояви, както и на учебните заведения на територията на община Дупница за училищен и извънучилищен спорт. Предстои да се разгледа и предложение за допълнително финансиране на клуба по борба Спартак. Исканото финансиране е в размер на 1500 лв.
На това заседание ще бъде определена заплатата на председателя на ОбС, както и работното му време.
Ще бъдат подложени на гласуване отново отчетите на част от читалищата в общината, които местните парламентаристи не приеха на предходната сесия.