От съда в Кюстендил изкарали мъж мъртъв по дело за задължения към ВиК
От съда в Кюстендил изкарали мъж мъртъв по дело за задължения към ВиК / netinfo

  39- годишен мъж от Кюстендил ще заведе дело за обезщетение, защото го изкарали мъртъв. Повод станало дело, заведено от "ВиК" Кюстендил за неизплатени задължения на Ивайло Караджов. От съда пратили призовка на посочения адрес, но съседи заявили пред длъжностното лице, че мъжът е мъртъв. Така било вписано и в призовката, която била изпратена в Районния съд по делото.

 Оттам изискали от община Кюстендил препис от смъртния акт, но от общината отговорили, че адреса на мъжа е в с. Ръждавица. Така документът бил препратен към селото. Вместо в общината обаче, поради заболяване на кметът на селото документът пристигнал при съпругата на Караджов, която изпаднала в шок от писмото, защото смятала, че съпругът й е на работа. Той работи като началник влак към БДЖ София.

 "Това е документ с входящ номер. От няколко дни и аз не съм на себе си. Проверих дори в общината дали не се водя мъртъв. В каква държава живеем? Само за минути ме откриха, когато трябваше да ми съставят акт и да ми вземат книжката, а от съда ме изкараха мъртъв", коментира потърпевшия от грешката.