От порицание до 3 години лишаване от права за фармацевта сгрешил изпълнението на рецептата за 3- месечното бебе
От порицание до 3 години лишаване от права за фармацевта сгрешил изпълнението на рецептата за 3- месечното бебе / Влади Владимиров

Председателят на Българския фармацевтичен съюз Мирослав Ненчев и председателят на Комисията по етика и качество към Регионалната фармацевтична колегия- Кюстендил, Евгения Димитрова се срещнаха с родителите на 3- месечния Ивън, Елена Георгиева и Александър Митев. Бебето оцеля след грешка на фармацевт, който описа 10 пъти по- висока доза за ползване на сиропа за кашлица "Вентолин".

Представителите на ръководството на фармацевтичния съюз изслушаха и магистър- фармацевта сгрешил изпълнението на рецептата.

"Очакваме жалбата на родителите в писмен вид, както и обясненията на колежката, след което ще вземем решение, за нейното наказание", коментира за Дарик Евгения Димитрова.

Най- лекото възможно наказание е- порицание, следващото по тежест е- глоба с 1 до 5 минимални заплати и най- тежкото наказание е- лишаване от право да упражняваш професията от 3 месеца до 3 години.