От ГЕРБ определиха като достойно представянето си в Кюстендил
От ГЕРБ определиха като достойно представянето си в Кюстендил / Влади Владимиров

Областният координатор на ГЕРБ Валентин Микев е удовлетворен от резултатите на изборите в Кюстендилска област. "Имаме ръст в подкрепата за кандидата ни за кмет на Кюстендил и листата за общински съветници. Ние сме втора политическа сила, но първа като резултат от самостоятелно участие. За първи път в общината имаме макар и с малко, но по- добър резултат от основния ни конкурент БСП", заяви Микев. Той пожела успех на новия Общински съвет, като пожела да бъде намерен добрия тон за развитието на Кюстендил.

Общинският председател на ГЕРБ и областен управител Любомир Анчев отчете високия резултат за двойката Росен Плевнелиев- Маргарита Попова в общината.

"В сравнение с изборите през 2007 година имаме по- висок резултат, със 150%. Едно достойно представяне. Да си подадем ръка за развитието на Кюстендил", коментира Анчев. Той пресметна, че 100% от вота на партиите и коалициите, които не издигнаха свои кандидати за кмет, а само листи е отишъл в полза на Петър Паунов. "Може би е имало предварителна договореност или споразумения. Имаме време да успеем да докажем, че ГЕРБ може прави реформа, както на национално ниво, така и в Кюстендил и подготовката за изборите през 2013 година започва още от днес", заключи Анчев.

Кандидатът за кмет на ГЕРБ Никола Татарлиев поздрави за успеха "колегата Петър Паунов".

"Пожелавам му да е добър кмет. Уважаеми съграждани изборът е ваш. Приоритет трябва да е Кюстендил. Всички, разумно трябва да продължим да работим в полза на обществения интерес", заяви Татарлиев. Той определи резултата на ГЕРБ като "чист", без задкулисни договорености.