белезници арест
белезници арест / / iStock/Getty Images
Задържаната 38-годишната жена, съпруга на заподозрения за убийство 75- годишен мъж е освободена  след изтичането на 24-часовата мярка .
 
 Припомняме, мъж на 75 години е задържан на 7 септември от кюстендилски криминалисти.Той е заподозрян за извършено тежко криминално престъпление – убийство на 45-годишен.
Смъртта на жертвата е настанала след сбиване между двамата в жилището на по-възрастния в кв. „Герена“ и по първоначални данни е настъпила в резултат на задушаване.
Тялото на 45-годишния бе намерено в кв. „Герена“ на 7 септември, трупът е закаран за аутопсия в кюстендилската болница, часове по-късно е задържана и 38-годишната съпруга на по-възрастния мъж. След изтичането на 24-часовата мярка жената е освободена. 75-годишният е задържан за 72 часа, предстои гледането на постоянна мярка за неотклонението му задържане под стража.
Работата по изясняване на случая продължават криминалисти и разследващи полицаи под прякото наблюдение на прокурор от Окръжна прокуратура – Кюстендил. Образувано е досъдебно производство в РУ Кюстендил по случая.