ОС- Кюстендил избира комисиите си на 20 ноември
ОС- Кюстендил избира комисиите си на 20 ноември / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил, архив

Поименните състави на постоянните комисии към новия Общински съвет- Кюстендил трябва да бъдат избрани на заседание на 20 ноември.
"След тяхното избиране може да започне пълноценната работа на Общинския съвет. В момента са в ход консултациите с политическите сили за състава и ръководствата на комисиите. Първа точка в дневния ред е избор на постоянна комисия за установяване на евентуален конфликт на интереси на общинските съветници, както изисква закона", обяви председателят на ОС Иван Андонов. Всеки съветник ще попълни специална декларация, която комисията трябва да разгледа.
Съветниците трябва да изберат и двама от тях за участие в комисията съм община Кюстендил за жилищноспестовните влогове. Досега членове на тази комисия бяха Вася Пешева и Милчо Христов, като и двамата вече не са общински съветници.
На предстоящото заседание на ОС ще бъде утвърден и списък от 10- 15 съветници, които да участват като членове на комисиите, които провеждат търговете в общината.

Председателят на ОС Иван Андонов анонсира и сесия в началото на декември, защото има важни докладни, които очакват тяхното разглеждане, за да бъдат спазени срокове, в това число и за кандидатстване по програмите за ТГС с Македония и Сърбия.