/ netinfo
„Европейско финансиране на неземеделски дейности и стартиране на бизнес“ е темата на информационните срещи, които Областен информационен център-Кюстендил (ОИЦ – Кюстендил) организира в общините Невестино, Дупница, Рила, Бобов дол и Сапарева баня. Срещите ще се проведат по следния график:

12 октомври (петък) от 13:00ч., заседателната зала, сградата на Община Невестино,
16 октомври (вторник) от 10:00ч., Кръглата зала, сградата на Община Дупница,
18 октомври (четвъртък) от 11:00ч., заседателната зала, сградата на Община Рила,
19 октомври (петък) от 10:30ч., заседателна зала, сградата на Община Бобов дол,
19 октомври (петък) от 13:30ч. заседателна зала, сградата на Община Сапарева баня.

 
В Дупница екипът на ОИЦ ще представи актуални възможности за стартиране на бизнес с европейски средства. Ще бъде разяснена процедура „Насърчаване на предприемачеството“ по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност”, чиято цел е създаване и развитие на нови предприятия в определени сектори.

Ще бъдат представени и условията на финансовия инструмент „Микрокредитиране със споделен риск“, средствата за който са осигурени от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” и който е предназначен за стартиращи и социални предприятия.

С хепънинг ОИЦ– Кюстендил стартира поредна национална инициатива

В останалите общини, които попадат в обхвата на селските райони в Р.България, ще бъдат представени условията за кандидатстване по подмярка 6.4.1. „Инвестиции в подкрепа на неземеделски дейности“ от Програмата за развитие на селските райони.

До 7 декември 2018 г. заинтересовани лица, които имат седалище/клон/постоянен адрес на територията на селска община и които отговарят на останалите условия за допустимост могат да кандидатстват за развитие на неземеделски дейности в три направления: занаяти, услуги и производство.

Поканени за участие в информационните срещи са земеделски стопани, желаещи да развиват неземеделски дейности, собственици на фирми, занаятчии, лица, желаещи да стартират бизнес, медии, както и всички заинтересовани. Участието е безплатно и не се изисква предварителна регистрация.
ОИЦ- Кюстендил