Общинските съветници от гражданската квота на Зелена партия  отчетоха  дейността си през годината
Общинските съветници от гражданската квота на Зелена партия отчетоха дейността си през годината / Дима Кирилова,Дарик радио

Общинските съветници от гражданската квота на "Зелена партия" в Кюстендил дадоха отчет за дейността си през годината. Кирил Станчев и инж. Огнян Атанасов посочиха, че са свършили по-голямата част от поетите пред избирателите си ангажименти през годината и ще продължат да изпълняват останалите и през следващата.

„Ние сме хората, които инициираха декларация за участието на град Кюстендил в проекта за целенасочена инвестиционна програма в подкрепа на развитието на Северозападна България, Родопи, Странджа-Сакар, погранични , планински и полупланински слабо развити райони, от която Кюстендил беше изключен, а Дупница беше включена", каза Огнян Атанасов, който определи това като една от големите постижения на групата.
Ние бяхме първия Общински съвет в страната, който по наша инициатива, прие декларация против подмяната в учебниците по история, допълни още Атанасов. Впоследствие зам. министъра на образованието подаде оставка.На последното заседание на ОС беше приета декларация, отново по наша инициатива, с която категорично изразяваме несъгласието си да бъдат настанявани бежанци на територията на общината", коментира още Атанасов.
Съветниците отчетоха и дейността си по отношение на пътната безопасност и превенция на ПТП в града,усилията за прекратяване продажбата и отдаване на концесия на "Чифте баня" в Кюстендил, след като имаше граждански протести срещу продаването й, бързата им реакция по повод ощетените селскостопански производители в региона в началото на пролетта, след като измръзнаха дръвчетата.
Като своя победа съветниците посочиха възстановяването на маршрутните линии до отдалечените квартали на града, в удобство на жителите им. Съветниците отчетоха и персоналните ангажименти, които са поели, свързани с отчета за всяка една от дейностите, които са извършили, срещите с жители на града и селата, инициативи в подкрепа на местния бизнес, публикуване в социалните мрежи на всички докладни и решения от ОС.
Като ангажимент за 2017 г. остава намерението им да има закрит плувен басейн, който да може да бъзе ползван от всички. Ще настояват местният парламент да раздели плажа на два имота, единият , който включва двата басейна да остане общински, а другата част да бъде обявена за продажба.