Община, полиция и кметове стиковаха действията си по черешовата кампания. Слагат КПП
Община, полиция и кметове стиковаха действията си по черешовата кампания. Слагат КПП / Дарик- Кюстендил, архив

Организацията по охрана на черешовата кампания бе обсъдена на среща в община Кюстендил, на която присъстваха кметове и кметски наместници, и представители на търговците- изкупвачи.
"Съвместната ни работа не е спирала. Това са последни координационни усилия, за да няма проблеми. Имаше представители на Жандармерията, Гранична полиция и ОД МВР- Кюстендил", каза кметът Петър Паунов.
"Организацията ще е същата, както през последните години. Практиката ни е добра. Не допускаме кражби на череши от масивите. Имаме организация по извозване на работници към масивите, които са предимно от ромския кв. "Изток". Мисля, че ще приключим и тази година успешно кампанията по прибиране на черешовата реколта", допълни зам.- директорът на ОД МВР- Кюстендил, комисар Елиан Стамболийски.

КПП ще бъдат разположени от следващата седмица в община Кюстендил. Първият ще бъде на територията на село Коняво. Те ще са мобилни, като мястото им зависи от хората и реколтата, коментираха Петър Паунов и Елиан Стамболийски. Кметът допълни, че общината има готовност и за видеонаблюдение на кампанията.