Община Дупница купува паяк, но сега няма пари
Община Дупница купува паяк, но сега няма пари / Маргарита Петрова, Дарик радио

Общинското предприятие „Паркинги и гаражи" Дупница ще купи „паяк", с който ще транспортира неправилно паркираните автомобили до наказателен паркинг, какъвто ще бъде обособен. Това съобщи общинският съветник д-р Лорета Николова, след заседание на специално сформирана комисия. Допълнително ще се уточнява при какви обстоятелства ще бъдат вдигани автомобилите. Все още общинското предприятие не разполага и със средства за купуването на „паяк", това ще се случи на по-късен етап.

В момента, за да не плащат за паркинг дупничани масово паркират в забранени улички. Ще бъде регламентирано и безплатното паркиране за живеещите в „синя зона". Те ще получат специален талон, който ще им позволи да паркират автомобилите си по местoживеене.

Комисията е излязла с решение, че гражданите могат да паркират колите си на повече от един платен паркинг в рамките на един час, като за това ще плащат само една такса и тя си остава 0,50 лв. Предложенията за промени в Наредбата за организация на движението ще бъдат обсъдени на заседание на местния парламент през октомври.