Терен за нова сграда
Терен за нова сграда / netinfo
Спешен център- Кюстендил е първият в страната, който е подготвил всички необходими документи за строителството на нови централен филиал в Кюстендил и филиал в Бобов дол, и за реконструкция на съществуващите помещения на спешните центрове в Дупница, Сапарева баня, Невестино и Рила. Строителството и ремонтните дейности се очаква да бъдат финансирани по ОП “Региони в растеж”, по проект за развитие и осъвременяване на спешната помощ в цялата страна, в това число е предвидено купуването на нови санитарни автомобили и апаратура.
“Имаме съгласието от всички Общински съвети, там където имаме филиали и са ни предоставени подходящи и за реконструкция или ново строителство помещения или терени. Всички филиали са разгледани, измерени и адаптирани по изискванията на проекта, по отношение на площ, местоположение, електрическо захранване, урбанистична структура”, заяви за Дарик д- р Анелия Георгиева, директор на Спешен център- Кюстендил.
Новият Спешен център в Кюстендил трябва да бъде на ул. “Даскал Димитри” №30, теренът е на кръстовището с ул. “Хаджи Димитър” и “Дондуков”, до река Банщица.
Локацията е специално подбрана за лесен достъп. Има няколко транспортни улици, които са лесно достъпни за минаване и това ще ни съкрати времето за достигане до различни точки в града. В зимни условия мястото е категорично по- добро. Когато се получи ще се поздравим с едно развитие на системата, което ни е нужно”, коментира д- р Георгиева.
Ново строителство на филиал на Спешен център ще има и в Бобов дол, на един свободен терен срещу общинска администрация, на главната улица.
Очакват се действията за реализацията на проекта на Министерството на здравеопазването.
 
Дарик- Кюстендил