Неявяване на адвокат отложи за 3-ти път делото срещу братя Галеви
Неявяване на адвокат отложи за 3-ти път делото срещу братя Галеви / Дима Кирилова,Дарик радио

Кюстендилски окръжен съд спря производството по делото ,заведено от Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество срещу Ангел Христов и Пламен Галев, техните съпруги и контролираните от тях дружества.
Съдия Таня Костадинова първоначално даде ход на делото, но междувременно се получи молба от адвокат Николай Николов да не се дава ход на делото, защото не може да присъства , заради влошеното си здравословно състояние.
За трети път се отлага делото, заради адвокат Николай Николов, представител на Радмила Христова ,съпруга на Ангел Христов.Заради несериозното му отношение той ще бъде заличен като особен представител и още днес ще бъде изпратено писмо до адвокатска колегия Кюстендил, за да бъде определен нов и да не се протака повече процеса.
Адвокат Капка Гергинова - представител на "Макса лимитид", ответник по делото настоява комисията да докаже, че имуществото, което е в процес на отнемане е в пряка връзка с престъпната дейност, за която те са осъдени.
Общата стойност на иска е 4 250 189 лева.
Делото е за конфискация на девет луксозни автомобила, недвижими имоти и дялове от фирми. Двамата бизнесмени са в неизвестност от 2012 година, след като влезе в сила присъдата им по наказателно дело за организиране и ръководена на престъпна група.