Областният управител Виктор Янев преряза лентата на саниран блок в Кюстендил
Областният управител Виктор Янев преряза лентата на саниран блок в Кюстендил / netinfo
Проектът на Наредба за условията и реда за поддържане и използване на прилежащата площ към сгради в режим на етажна собственост в квартали с комплексно застрояване прие Общински съвет- Кюстендил.  Тя е изготвена от общинска администрация в изпълнение на Закона за управление на етажната собственост.

След приемането на Наредбата, не общината, а жителите на даден блок ще трябва да се грижат за почистването на пространството около него, за поддържането на зелените площи, за почистването на снега.

„Предлагам, когато става дума за нещо, което касае много хора да има по- сериозни дебати. Както е по закон, от общинска администрация бяха качили  проекта на сайта на общината 30 дни по- рано. Но можеше да се съберат повече представители на сдружения на собственици, по мои изчисления сдруженията са над 200, с по 50 души. Доколкото разбирам , председателите ще имат големи отговорности, например ако падне висулка зимата върху някого , той носи отговорност”, коментира общинският съветник Огнян Атанасов.
 
Кметът на Община Кюстендил Петър Паунов е категоричен, че е направено необходимото за огласяване на самата наредба и че администрацията работи напълно прозрачно. „Полагаме всички усилия, съгласно съвременните технологии. Никой не обича да носи отговорност, затова обаче са тези сдружения на собствениците. Нито  един представител на сдружение на собственици, не е изразил негативно отношение относно наредбата. Ако трябва ще им изпращаме съобщения и на лични пощи, знаете, всеки може да дойде и на приемната за граждани”, коментира Петър Паунов.
Той анонсира, че до два месеца ще е готов новият сайт на общинска администрация.
 
Дарик- Кюстендил