Наградиха кюстендилския пилот Кирил Величков с купата за победител в клас Х2
Наградиха кюстендилския пилот Кирил Величков с купата за победител в клас Х2 / netinfo

Кюстендилският пилот Кирил Величков получи купата за победител в клас "Х2" (до 1 600 куб.см) от планинския рали шампионат на България. Величков е на 27 години и се състезава с "Хонда CRX". Той участва за втора година в шампионата и печели надпреварата в клас "Х2" за втори път. Кюстендилецът се класира на 3- то място в генералното класиране на клас "Х+Е".

Кирил Величков се качи три пъти на най-високото място на почетната стълбичка през тази година, като спечели стартовете в Благоевград, на "Узана"-Габрово и на Шипка.

Българската федерация по автомобилен спорт /БФАС/ проведе традиционната церемония по награждаване на шампионите за 2010 г. от всички първенства под егидата на организацията. Тържеството откри президентът на БФАС Георги Янакиев. Спортният министър Свилен Нейков заяви, че ще продължи на подкрепя автомобилния спорт, който показа, че може да бъде на световно ниво.

Женските екипажи заслужиха овациите на колегите си в залата, сред които и 4 кюстендилки. Недялка Христова и Ани Христова в клас 4 /над 1600 куб.см/ са втори в рали шампионата, а Мирослава Миленкова и Анна Иванова в клас 2 /до 1500 куб.см/ са трети. Двата екипажа се състезават от години за „АСК Диамо" /Благоевград/. Клубът получи купа за 2-ро място в отборното класиране, за което голям принос имат и сестрите Диана и Моника Стоянови.   

Наградиха кюстендилския пилот Кирил Величков с купата за победител в клас "Х2"
netinfo